Praktisk informasjon og pakkeliste til Nord2017

Kontantfri leir / Lommepenger:

Gruppa får om ikke lenge tilsendt ID-numrene til sine deltakerbånd. Hvert armbånd inneholder en brikke og har et unikt nummer som man registrerer på nett, slik at man kan sette inn penger på det. Båndet må du betale med i alle kafeer og butikker på leirområdet.

Båndet er personlig og samtidig deltakerbåndet for leiren.

Vi tenker at et maksbeløp for 500kr burde holde lenge til kiosker og kafeer. Hvis man skal kjøpe noe spesielt i speiderbutikken så kan dette komme i tillegg.

TRYGGE LOMMEPENGER

I leirens utsalgssteder trenger brukeren bare å holde armbåndet foran kassen for å betale. På denne måten kan alle ha lommepengene sine på et trygt sted som de alltid har med seg, fremfor å risikere å miste kontanter og kort. Det er også mulig å fylle på mer penger underveis i leiren, både på nett og på egne påfyllingsstasjoner (kort og kontant) på leiren. Dette gir foreldrene god kontroll over pengebruken til speiderne. De kan også overføre penger flere ganger under leiren, i stedet for alt på én gang. Pengene er klare til bruk rett etter at de er fylt på.

REFUSJON AV RESTBELØP

Er det penger igjen på armbåndet etter leiren, vil beløpet kunne refunderes, så ingen penger går tapt. Saldoen på armbåndet vises hver gang du handler, når du logger inn på nettet, og når du bruker påfyllingsstasjonene. Hvis en speider, mot formodning, skulle miste armbåndet, kan det sperres, slik at man ikke risikerer at pengene blir brukt av noen andre. Siden armbåndene er personlige vil refusjonen måtte gjøres av den enkelte speider.

Mobil/lading:

Mobil er ganske vanlig å ha med på leir, og det gir speiderne mulighet til å holde kontakten med foreldre, ledere, samt få tatt litt bilder underveis. Under en leir er vi derimot avhengig av at speideren kommer til oss ledere hvis det er noe de lurer på, eller det er noen utfordringer som må løses. Dette er det greit at foreldre har i bakhodet hvis speiderne skulle ringe om noe.

Det vil være mulighet for å lade mobiltelefoner under leiren, men dette vil nødvendigvis ikke være under oppsyn. For de som er avhengig av lading under leiren anbefaler vi derfor å ta med en nødlader/batteripakke som de kan lade, så slipper man å legge fra seg mobiltelefonen.

Leiren vil også selge egne nødladere/batteripakker som kan byttes med en ferdigladet under leiren. Les mer om dette her: https://speider-sport.no/nord-2017-batteribank.html Merk at det ikke følger med kabel til denne.

Pakkeliste:

Her ligger pakkeliste for leir i sommer. Husk å pakke sammen med speidern, slik at de vet hvor ting ligger. Husk at selv om det er sommer, så kan det fort bli kaldt og vått (vi er tross alt i nord for polarsirkelen), så husk varme klær, og sjekk tykkelsen på soveposen.

Klær:
Undertøy
Tynne sokker
Ullsokker
Ullundertøy
Genser
T-skjorter
Shorts
Langbukse
Vindjakke
Varm genser/fleece
Regntøy
Speiderskjorte
Skjerf med knute
Badetøy
Lue og votter
Hodeplagg mot sola

Utstyr:
Sekk
Sovepose
Liggeunderlag
Sovemaske (det er jo midnattssol)
Ryggsekk
Sko
Gummistøvler/fjellstøvler
Solbriller
Solkrem og leppepomade
Toalettsaker
Myggmiddel
Håndkle
Kopp
Flat tallerken
Dyp tallerken
Bestikk
Lommelykt
Kniv
Skrivesaker
Drikkeflaske
Eventuelle medisiner

Om du har:
Leirbålskappe
Nødlader / batteripakke
Speidersang
Yttertrekk til soveposen
Sysaker
Kompass
Fotoapparat
Sittepute

Nintendo, og slikt:
Husk at elektronisk utstyr lett blir ødelagt på leir. Alt tas med på eget ansvar! Det vil ikke være forbud mot å ha med noe, men under aktiviteter og programøkter skal alt slikt unntatt mobilen ligge i sekken.