Praktisk info til leir

886x591_tett_paa-karusellHer er masse praktisk informasjon som allerede har blitt sendt ut på mail
 
 

T-skjorter:

Vi skal trykke opp noen Furuset (og Fossum) T-skjorter til leiren, som vi håper vi rekker å få 🙂 Dette blir T-skjorter som også fint kan brukes i andre speidersammenhenger. Hver speider som skal på leir får en t-skjorte, men hvis dere vil ha flere kan det bestilles for 250 kr. (Dette er makspris avhengig av hvor mange vi bestiller til sammen). Endelig utseende på t-skjorta er ikke klar ennå, men den vil ha en gruppelogo, gruppas navn og litt mer.
Fint om du fyller ut navn speidergruppe  og størrelse.
Det er viktig at du merker av riktig speider gruppe og størrelsen din.
Hvis du vil ha flere lager du en linje for hver T-skjorte du vil ha.
(Vær nøyaktig med at du fyller inn alt riktig):
Gå inn her og fyll ut:

Transport:

Siden leiren er så nærme, så satser vi på at folk kan kjøre egne biler til leiren. Fint om alle kan sende meg en e-post og si ifra om de kjører selv, eller må sitte på med noen andre.
Hvis dere skal kjøre selv, er det flott om dere også sier ifra hvis dere kan ha med en annen speider.
Det blir felles avreise fra Furuset Kirke, med oppmøte 09:30 lørdag morgen (2. august).

Helsekort:

Leiren har laget et helsekort som alle speidere skal fylle ut, og levere til oss ledere. Helsekortet finner dere her:

Utstyrsliste:

På deg:

  •  Speiderskjorte (brett opp ermene hvis det er varmt)
  •  Speiderskjerf og knute
  •  Langbukse eller shorts (avhengig av temperatur)

Dagstursekk:
Alle trenger en dagstursekk som de skal bruke hver dag når du skal rundt i leiren på økter. Husk at den må være stor nok til å romme både litt varmt tøy, badetøy, håndkle, regntøy, niste, drikke, solkrem, solhatt, litt patruljeutstyr og skrivesaker. Hvis det blir ustabilt vær kan det hende vi samme dag må ha med klær både til regnvær og til varm sommersol med bading.

Til lagring i teltet:

Det er lurt å ta med en ekstra, sammenleggbar bag/pose i sekken. (En IKEA-pose fungerer bra. Den tar liten plass.) Den kan du bruke i teltet på leiren. I tillegg til ryggsekken har du da et ekstra sted du kan oppbevare klær og utstyr. Det gjør det lettere å holde orden. Du kan for eksempel oppbevare skittentøy der.

Merking:
Når vi bor tett sammen i telt er det lett å blande klær og utstyr. Ofte har flere personer helt like klær. Da er det fort gjort å ta feil av hva som er ditt. Husk å merke både klær, sekker, bager og utstyr med navnet ditt.

Skotøy:
Du trenger minst to par gode, allerede inngåtte sko. Et av parene kan gjerne være fjellstøvler. Vi kommer til å gå mye hver dag. Vi vet lite om hvilket vær det blir, så du må også ha med slagstøvler. Hvis vi får finværet vi håper på er det lurt å ta med sandaler også.

Ustyr:

— Dagstursekk
— Ryggsekk
— Sammenleggbar bag/pose
— Sovepose
— Liggeunderlag
— Sitteunderlag
— Tannbørste
— Tannkrem
— Dyp tallerken
— Flat tallerken
— Kniv, skje, gaffel
— Kopp
— Lommelykt
— Myggmiddel
— Speiderkniv
— Solkrem
— Drikkeflaske
— Skrivesaker
Klær:
— NB! Viktig: Regnjakke og regnbukse (kraftig type)
— Gummistøvler
— Gode tursko
— Joggesko
— Sandaler
— Vindjakke
— Tynn genser
— Varm ullgenser
— Bukse
— Shorts
— T-skjorter
— Undertøy
— Sokker
— Badetøy
— Ull-longs
— Lue
— Skjerf
— Vanter/votter
— Såpe
— Håndkle
Hvis du har:
— Fotoapparat
— Myggnetting
— Sysaker
— Leirbålskappe
— Solbriller
— Caps/solhatt
Mobil, iPod og spill:
Husk at elektronisk utstyr lett blir ødelagt på leir. Alt tas med på eget ansvar! Det vil ikke være forbud mot å ha med noe, men under aktiviteter og programøkter skal alt slikt unntatt mobilen ligge i sekken.
Du vil kunne lade mobilen i løpet av leiren. På samme måte som på leiren i fjor blir det en «ladekasse».

Besøksdager

Lyst til å besøke oss onsdag eller fredag?
Vi har aldri vært på landsleir så nærme noen gang, så endelig er det enkelt for familie å hilse på. Det er alltid hyggelig å få besøk på leir, men husk at du må avtale med en leder på forhånd. Det er ikke alltid det passer med besøk i forhold til programmet. En del av aktivitetene skjer utenfor selve leirområdet vårt. Vi har besøksdager onsdag og fredag. Fredag blir det speidertivoli, og da er det mye å se på i leiren!

Kontakte oss under leiren?

Oppgaven som ansvarlig leder går på rundgang blant oss i Furuset og Fossum. Du kan kontakte «Dagens leder» ved å ringe 4048 7088.
I tillegg vil jeg og Stine ha med oss våre mobiltelefoner (Øystein: 90 60 28 05 ​Stine: 97 67 32 23)

Globalløpet:

Alle deltakere utfordres til å spørre de dere kjenner; foreldre, tanter, onkler, faddere og andre til å hjelpe til med å sponse seg med et pengebeløp til Globalløpet i forkant av landsleiren. Globalløpet er en merket løype på 500 meter. Deltakerne får en halv time på seg til å gå eller løpe denne runden. Speiderne kan enten sponses med et beløp per runde de gjennomfører, eller med et fast beløp. Alle som skal delta på Globalløpet må ha minst en sponsor, og det må leveres inn sponsorskjemaer: http://www.kmspeider.no/?module=Files;action=File.getFile;ID=44859