Månedlige arkiver: september 2016

JOTI 15. oktober

joti2016_1500x1000

Joti:
Verdens største speiderarrangement. Over 1 million deltakere fra over 150 land. Det er Jamboree on the Internet. Joti arrangeres for 20. gang.

Hva skjer:
Minecraft. Kahoot. Mafia. Bake Joti-kake. Kanonball. Brettspill. Dataspill. Film. Pizza. Pokemon-jakt på natta! Chatte med speidere fra hele verden. Dette er noe av det du kan være med på.

Hvor:
I Furuset kirke. Som vanlig arrangerer vi Joti sammen med Stovner-speiderne. Oppmøte er i kjelleren.

Når:
Lørdag 15. oktober kl 13.De som vil overnatte avslutter søndag 16. oktober ca kl 9. (Rovere og ledere starter lørdag kl 11.)

Pris:
Kr 200,-. Joti-merke, pizza og brus er inkludert.

Påmelding:
Påmeldingsfrist er torsdag 13. oktober kl 19. Du melder deg på her. Trenger du hjelp til å bruke Doodle kan du gjerne spørre lederen din.

Du legger inn navnet ditt, krysser av for om du er vandrer (5-10 klasse) eller rover/leder og krysser av for hvilken gruppe du tilhører. Når du trykker på «Save» blir påmeldingen din registrert. Du kan se hvilke andre som har meldt seg på. Oversikten oppdateres etter hvert som nye deltakere registrerer seg. Hvis du ikke skal være med på hele arrangementet eller har en annen beskjed å gi kan du velge «Add a comment» og skrive inn navnet ditt og en melding.

Ta med deg:
Matpakke og drikke til 1 – 2 måltider
Litt godteri
Kr 200,- i deltakeravgift.
Sovepose og liggeunderlag.
Du kan ta med pc eller nettbrett hvis du vil.

Ta gjerne en titt på bilder fra Joti 2015.

Om Joti:
Joti er en forkortelse for «Jamboree On The Internet». Det er et årlig arrangement hvor speidere fra hele kloden samles ulike steder for å prate med hverandre. Vi har valgt å gjøre det via internett, men mange gjør det ved hjelp av amatørradio i stedet. For å chatte med andre speidere bruker vi en teknologi fra Internetts barndom kalt IRC. Det er egne chatte-kanaler for speidere som tilbys gjennom ScoutLink.

Norsk offisiell nettside
Offisiell facebook-side
Offisiell nettside

Høstens gruppetur til Blåhaug

blaahaug1

Hei speidere, rovere og foreldre!

Vi gjentar suksessen fra i vår og drar på hyttetur. Denne gangen tar vi med kanoene våre. Vi møter i Furuset kirke klokka 18.00 på fredag 23. september og reiser tilbake på søndag klokka 13:00.

Vi skal til Oslo-speidernes hytte, Blåhaug, rett utenfor bygrensen mot Enebakk. Håper at noen foreldre kan hjelpe oss med biltransport. Kjørekart utleveres ved oppmøte i kirken på fredag, eller sendes på e-post. Vi skal parkere på parkeringsplassen til Sandbakken i Østmarka. Derfra går vi 15 minutter til hytta.

Lørdag ønsker vi foreldre og søsken velkommen. Oppmøte i Furuset kirke lørdag 24. september kl. 10.00, så reiser vi sammen med oppdagerne . Det blir muligheter for alle å grille pølser eller hamburgere.

Ta med deg: (Pakk i ryggsekk. Bruke skolesekken hvis du ikke har tursekk. Da kan du ha soveposen løs.)

 • Sovepose
 • Liggeunderlag (hvis du har lyst til å prøve å sove ute)
 • Kopp med navn
 • Kniv i sekken (hvis du har)
 • Innesko/tykke sokker
 • Tøyskift
 • Nattøy
 • Toalettsaker
 • Grillpølser og lomper til grilling på lørdag
 • Oppskåret – ikke påsmurt- brød til fire måltider
 • Smør og pålegg
 • Eple eller annen frukt du liker
 • Maks en brus til hver kveld (½ l). brus (Vi tar med saft og te til drikke)
 • Godteri (ikke for mye) (Maten og ”godtet” deler vi med hverandre)
 • Lommelykt

Vi reiser i tøy til å være ute og leke i. Husk fottøy som tåler vann. Det er litt vått i skogen

Turen koster 150,- kr. som betales ved oppmøte, eller sendes på Vipps til Stine: 97673223.

Hilsen lederne

Påmelding sendes til Øystein (oystein.auli@gmail.com) innen tirsdag 20. september. (Si ifra hvis dere kan hjelpe til med å kjøre)